Vallespir – Gironines

Aquesta transfronterera uneix el Vallespir amb les comarques gironines de l’Alt Empordà, el Gironès i el Ripollès. Es poden treure mitges altes perquè sempre circula per pistes en bon estat o asfaltades, fins i tot, trobarem algun tram curt de carretera.

Fitxa tècnica

o Punt de sortida: Qualsevol punt de la circular: Girona, Camprodón, Figueres, Arles sur tech, Amèlie les bains, Céret, Figueres.
o Distància: 260 km
o Desnivell acumulat: 3000 m
o Punt més alt: Coll d’Ares, 1.513 m
o Durada: 4 – 7 dies
o Dificultat física: Baixa
o Dificultat tècnica: Cap
o Època recomanable: tot l’any excepte si ens ambriguem a l’hivern.

Girona – Coll d’Ares
El tram entre Girona a Olot pel carrilet no presenta cap dificultat. Nosaltres vam arribar a Girona amb la Renfe i vam sortir del Parc de la Devesa, davant del bar Duplex. La pujada al coll Coubet i al coll de Santigosa es fa per carretera i es fa dura pels 600 m de desnivell. Entre Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries haurem de caminar algun tram curt. Per pujar al coll d’Ares  (1.513 m). utilitzem la pista que porta a l’urbanització de Can Rubí i desprès la pista que passa per l’antiga caserna de carabiners.

Coll d’Ares – Ceret
Per baixar a Ceret prenem, a la segona corba a esquerres, una pista de terra que ens porta a Lamanère, el poble més meridional de França. Seguim per carretera a Serrallongue i, en lloc de caure a la D-115 fem una curta remuntada fins la Forgue del Mig, baixem cap a la Forgue d’Avall i seguim una pista que es veu fins Can Parterre, una mica abans de les Gorgues de la Fou. Travessem Arles i utilitzem l’antiga via del tren per anar d’Amèlie a Ceret.

Céret – Figueres
El tram entre Céret i Sant Joan de Pladecorts és molt interessant entre camps de cireres amenaçats per un pla urbanístic; seguim per carretera fins Mauriellas i per pujar a Riunoguers utilitzem una pista a l’esquerra que surt al cementiri de Mauriellas. Entre el Coll de Panissars i la Jonquera seguim el Camí de Sant Jaume. A partir de la Jonquera tenim trams de pista amb molta sorra a la pista fins arribar a Campmany.

Figures – Girona
Un tram de 46 km sense dificultat seguint el Camí de Sant Jaume. Observacions: Estació de Renfe a Figueres i a Girona.