Solanell a peu

Aqui trobareu rutes per a fer a peu que teten el punt de sortida al poble de Solanell o que es poden organitzar des del mateix.

L’Antònia visita als veïns. 31 km, 1.550 m de desnivell positiu.
De Solanell al Ras de Conques. 8 km, 900 m de desnivell positiu.
Pujant a Solanell a peu des de Castellbò

L’Antonia visita als veïns

Aquesta és una ruta circular de dos dies en la que visitarem alguns del pobles veïns pels mateixos camins que feien servir l’Antònia i la resta dels solanellencs. Distribuirem millor la distància i la pernocta si deixem el cotxe a Turbiàs. Sortim de Turbiàs pel camí antic cap a Castellbò. Tenim l’oportunitat de veure parets de pedra seca i com se les arreglaven per superar el desnivell a les corbes. Sortim a una petita carretera que seguim uns metres i prenem una desviació balisada a l’esquerra cap a Castellbò (possibilitat de menjar i dormir a Cal Lluís). D’un transformador elèctric surt l’antic camí cap a Sendes que seguim. Sortim uns 500 m a una pista de terra fins trobar els indicadors cap a Sendes i seguim cap a Solanell, travessant el riu. El segon dia surtim de Solanell cap a la collada del mateix nom (1.900 m), girem a la esquerra i agafem el camí carener que travessa boscos i prats d’herba fins el refugi de la Basseta (1.720 m; possibilitat de menjar i dormir). Anem a buscar el coll de Leix (1.700 m) i un camí pel bosc fins Turbiàs a on tenim el vehicle o ens venen a recollir. Observacions: circular de dos dies. Els amants de les caminades llargues ho poden fer en un dia.

De Solanell al Ras de Conques

 Sortim de Solanell (1.200 m) cap a la collada del mateix nom (1.900 m), arribem al coll del Ras de Conques (1.920) i baixem al refugi en 1 km. Tornem pel mateix camí. Observacions: Al refugi de Ras de Conques, podem reservar per menjar i dormir. Lineal.

 Pujant a Solanell a peu des de Castellbò

El que pretenem amb aquest track es pujar des de Castellbò a Solanell canviant un tram important de la pista per un corriol que passa per sobre de la mateixa.

Fent el tafaner …

Solanell. Poble que havia quedat deshabitat i què es vol recuperar. La coooperativa Reviure Sonanell us convida a conèixer la historia del poble i el projecte per fer-lo reviure i us invita a participar. http://www.reviuresolanell.com/el-poble/.

Turbiàs és un nucli de població del municipi de Montferrer i Castellbò, a l’Alt Urgell. El poble es troba a la carretera que va a Castellbò, passat el poble de Carmeniu, en una petita confluència de barrancs a 1.223 m, al vessant oriental de la Serra Plana. Presideix el poble una notable església del segle XVIII, dedicada a Sant Iscle i Santa Victòria, amb un campanar de torre amb coberta piramidal, que va ser restaurada al principi dels noranta. Les cases, grisoses i amb teulades de llicorella, s’apinyen sota seu.