Pirinexus

Pirinexus és una ruta circular de 353 quilòmetres de recorregut, que uneix la Catalunya Nord amb les comarques Gironines. Està pensada per a poder-se fer per etapes. Es pot recórrer a diferents ritmes o començar-la per llocs diferents. Combina trams de vies verdes amb camins rurals i carreteres locals. És una filosofia ‘via verda’ molt semblant a la del Camí de Sant Jaume, perfecte per iniciar-se a la travessa.

Podeu trobar tota la informació sobre Pirinexus a la seva pàgina web: http://www.pirinexus.cat/. Si contacteu amb ells us poden facilitar el llibre amb el mapa, breu descripció de les etapes, informacions sobre el territori i els serveis. La ruta es segueix molt bé amb el track i la senyalització vertical.

Els punts de sortida amb possibilitat d’arribar amb Renfe són Girona i Figueres. A la part francesa es podria començar a Le Boulou si has arribat en tren a Argeles sur Mer o Colliure. Vam aprofitar l’estiu 2013 per fer el tram entre Girona i Figueres. Us facilitem el track original de Pirinexus i les variants que suggerim.

Girona – Coll d’Ares El tram entre Girona a Olot pel carrilet no presenta cap dificultat. Nosaltres vam arribar a Girona amb la Renfe i vam sortir del Parc de la Devesa, davant del bar Duplex. La pujada al Coll Coubet i al Coll de Santigosa es fa per carretera i es fa dura pels 600 m de desnivell. Entre Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries haurem de caminar algun tram curt. La pujada al Coll d’Ares  (1.513) es fa per carretera.

Coll d’Ares – Ceret Per baixar a Ceret us proposem una variant que estalvia el llarg tram per la transitada D-115 entre el Coll d’Ares i Arles sur Tech i uns petits canvis entre Arles i Ceret. A la segona corba a esquerres prenem una pista de terra que ens porta a Lamanère, el poble més meridional de França. Seguim per carretera a Serrallongue i, en lloc de caure a la D-115 fem una curta remuntada fins la Forgue del Mig, baixem cap a la Forgue d’Avall i seguim una pista que es veu fins Can Parterre, una mica abans de les Gorgues de la Fou. Per travessar Arles seguim la senyalització vertical i no pas el track. Per anar d’Amèlie a Ceret utilitzem l’antiga via del tren fent cas omís tant del track com de la senyalització vertical.

Ceret – Figueres
El tram entre Céret i Sant Joan de Pladecorts és molt interessant entre camps de cireres amenaçats per un pla urbanístic. Si la teva intenció es anar cap a Figueres es més lògic anar de Sant Joan de Pladecorts a Mauriellas directament per la carretera i estalviar-te l’aproximació a les afores de Le Boulou. El tram entre el Coll de Panissars i la Jonquera és força complicat per acabar caminant sota un pont de l’autopista i us proposem com a variant el recorregut que utilitza el Camí de Sant Jaume. A partir de la Jonquera tenim trams de pista amb molta sorra a la pista fins arribar a Campmany.

 

Serveis per a una aventura autònoma …

Girona. Alberg – Residència Cerverí. 972 21 80 03

Camprodon. Hostal La Placeta. 972 74 08 07

Serrallongue
Chambre d’hôtes Arc en ciel: 04 68 81 21 39. www.arc-en-ciel-serralongue.com
Café de la Poste al centre del poble

Arles sur Tech. Hotel les Glycines: 04 68 39 10 09

Amélie les Bains. Tots els serveis.
Hotel Regina: 06 70 17 92 59/ 04 68 39 00 19.
Hotel des Combes: 04 68 87 85 00
Hotel la Chauimière: 04 68 39 05 35

Pont de Molins. Restaurant Hotel El Molí. 972 529 271. www.hotelmoli.es