A Montserrat

En aquest territori trobaràs diferents opcions per anar a Montserrat

Barcelona – Montserrat
Barcelona – Olesa – Montserrat, pel Camí de Sant Jaume
Barcelona – Sant Cugat – Olesa de Montserrat, pel GR-6
Probike – Montserrat 2015

Moià – Montserrat 2015
Artes – Sant Benet del Bages – Castellgalí – Montserrat

Barcelona – Montserrat

La ruta clàssica para unir Barcelona amb el monestir de Montserrat passant per Castellbisbal, Santa maria de Vilalba, Olesa de Montserrat, la Puda i Monistrol. Fem l’aproximació final per la Calzina i Sant Cristòfol per sortir a Santa Cecília i, després de superar a peu unes escales, entrar a Montserrat per un corriol.

Barcelona – Olesa – Montserrat

Aquest és un track molt especial, obert a varies possibilitats. El Camí de Sant Jaume català comença a Llançà però potser t’interessa sortir de Barcelona i anar a Montserrat per continuar el camí fins Santiago. Sortirem de Barcelona de l’alberg de la Fundació Pere Tarrés al carrer Numancia, al costat de la Diagonal. Seguim per la Diagonal i anem a buscar el riu Llobregat per sant Joan d’Espi. Remuntem el riu i passem al costat de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, el Papiol, Sant Andreu de la Barca (a l’altre banda del riu) i Martorell. Creuem el riu pel Pont del Diable i anem cap a Abrera i desprès Olesa. Fem una mica de carretera, trenquem cap a La Puda i arribem a l’aeri de Montserrat. Com no ens deixan pujar la bici al telefèric seguim cap Monistrol a buscar el nou cremallera. Podem pujar al tren amb la bici o seguir per la carretera fins Montserrat (no està al track però és l’opció més lògica). Altre opció és seguir el track fins Castellbell i el Villar, Sant Vicenç de Castellet i en les immediacions de Castellgalí connectar amb la ruta original (que ve de Llança, Girona, Vic, Sant Fruitós del Bagés) i remuntar fins el monestir.

Barcelona – Sant Cugat – Olesa de Montserrat, pel GR-6

Aquesta ruta uneix Barcelona amb Olesa de Montserrat per el GR-6. Aquesta és la proposta de la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes (FEEC) per anar a Montserrat. A febrer de 2012 vam trobar que així mateix estava senyalitzada com a Camí de Sant Jaume, sent per tant una alternativa de la Conselleria de Turisme més muntanyera i betetera que la ruta que puja a Olesa sortint de Barcelona, seguint el riu Llobregat i passant per Martorell.
La ruta neix a Horta per sobra de la Ronda de Dalt, al costat del Parc del Laberint i del velòdrom. Com s’enfila per un corriol no ciclable hem buscat pujar pel recinte Mundet de la Universitat de Barcelona, ciclable al 100%. Una vegada a la pista carenera la seguim fins el Coll de la Magarola, anem a buscar la pista que baixa a Sant Medir i seguim fins Sant Cugat i el seu Monestir. Després d’un breu recorregut urbà i de creuar la B-20, anem a buscar Can Barata, creuar la carretera que uneix Sant Quirze i Rubí. Carenem i anem a buscar Les Fonts (estació FGC), creuem l’autopista que uneix Barcelona amb Terrassa i Manresa, serra de Can Guilera i els Quatre Vents (carretera de Terrassa a Martorell). Anem a buscar un corriol que ens porta a la carretera d’Ullastrell i a l’alçada de la hípica La Vinya anem a buscar la Riera de Gaià. Una vegada a la riera la seguim cara avall (aquest tram pot ser molt divertit o molt dur i perillós en funció de l’aigua que porti) fins que trobem una pista la dreta que ens puja a una urbanització per la que carenem i fer la baixada fins Olesa.

Una vegada a Olesa seguim cap a Monistrol i Montserrat seguint qualsevol dels altres tracks cap a Montserrat. Altre opció es tornar cap a Barcelona seguint la etapa Barcelona – Montserrat del Camí de Sant Jaume en sentit invers, el que ens portarà a entrar a Barcelona pel Llobregat.

Punt de sortida: Barcelona. Punt d’arribada: Olesa. Distancia: 43 km
Altura màxima: 390 m. Altura mínima: 88 m. Desnivell acumulat: 1100 m
Exigència física: Esport. Dificultat tècnica: La riera de Gaià.
Observacions: Millor d’octubre a maig. Lineal. Connecta a Olesa amb una alternativa del Camí de Sant Jaume (es pot tornar a Barcelona) i amb la ruta que puja cap a Manresa.

Probike – Montserrat 2015

Aquesta sortida aporta un tram nou molt interessant pels volts de Rubí i una part entre la font de la dona morta (desprès del cementiri de Monistrol) i l’urbanització de Sant Cristofol, a evitar en properes edicions.

Moià -Montserrat 2015

De Moià a Montserrat per gaudir de la primavera i dels companys. Una creació d’Scott Sleigh.

Artes – Sant Benet del Bages – Castellgalí – Montserrat

Seguint el Camí de Sant Jaume des de Llança. Aquesta és l’etapa que surt d’Artés.

Punt de sortida: Artés. Punt d’arribada: Monestir de Montserrat. Distancia: 42 km
Altura màxima: 700 m. Altura mínima: 180 m. Desnivell acumulat: 780  m
Exigència física: Turista. Dificultat tècnica: cap
Observacions: Evitem passar per Manresa.