Maresme

El Maresme és una comarca molt interessant per la pràctica del btt. Per una banda, els desnivells no són importants el que permet gaudir sense un esforç energètic important. Per altre, el tipus de ferm és el sauló un tipus de sorra que resulta de la descomposició dels granits. La combinació d’aquests dos factors permet corriols molts ciclables. Tampoc hem d’oblidar que la serralada Litoral ens garanteix una vistes de privilegi sobre la costa i de temperatures suaus a l’hivern.  Per últim, mentre a l’estiu pot fer massa calor, el seu clima temperat ens permet gaudir a l’hivern d’un magnífic territori. Armats d’aquesta arguments us proposem una sèrie de recorreguts pel Maresme amb el punt de sortida a poblacions com Mataró, Vilassar, Premià, Arenys i Santa Susanna.

La ruta dels ciclopatas. 41 km, 850 m desnivell.
Mataró – riera d’Argentona – creu de Rupit – Mataró. 49 km, 820 m desnivell.
Mataró – creu de Rupit – santuari el Corredor – Santa Susanna. 55 km, 1.300 m desnivell.
Arenys de Mar – Mataró – Vilassar de Mar – Premià de mar – Masnou – Badalona – Barcelona

Santa Susanna
Aquesta pàgina està dedicada a recorreguts als voltants del poble de Santa Susanna.

La ruta dels ciclopatas

Els ciclopatas són un grup de ciclistes ben avinguts que gaudeixen dels corriols i, al final de la ruta, de les cerveses familiars. Coneixen molt bé la serralada litoral i la gaudeixen a base de corriols. Aquesta excursió amb el punt de sortida a Premià de Mar és un recorregut corrioler pels voltants d’Ocata, Alella, Cabrera i Premià.

Mataró – riera d’Argentona – creu de Rupit – Mataró

Sortirem de Mataró per anar a remuntar la riera d’Argentona i utilitzarem els mateixos corriols de la Trasmaresme per pujar fins Can Bruguera (o creu de Planells; bar restaurant) i que fem de baixada a la ruta del Dragon Khan. Seguirem capo a la creu de Rupit, baixarem a Arenys de Munt i Arenys de Mar per la riera i arribarem a Mataró sense deixar la costa. Observacions: El tram de pujada després de deixar la riera d’Argentona fins Can Bruguera per corriols és pot fer molt dur. El tram costaner té trams perillosos perquè hem de creuar la via de tren una vegada (o dues si sota el pont està inundat, circumstància bastant freqüent) i perquè fem un bon tros per un corriol al mateix costat de la via del tren (de cara, per sort).

Mataró – creu de Rupit – santuari el Corredor –
Santa Susanna

En aquest cas sortirem de Mataró però remuntarem directament cap a Can Bruguera i la creu de Rupit, Des de la creu anirem a buscar el santuari del Corredor, recularem una mica i ens dirigirem cap el Montnegre, Hortsavinyà i el poble de Santa Susanna. Observacions: Quan ja creus que només queda baixar a Santa Susanna, el recorregut ens depara petites sorpreses.

Arenys de Mar – Mataró – Vilassar de Mar-Barcelona

Aquesta és la ruta que ens permet arribar a Barcelona resseguint la costa del Maresme. Sortim d’Arenys de Mar i acabem a la Plaça Catalunya. Passem per Mataró, Vilassar de Mar, Masnou, Montgat, Sant Adrià, Badalona y Barcelona . A l’arribar a Badalona utilitzem la senyalització de la Ronda Verda per entrar a la Barceloneta. Observacions: el primer tram, entre Arenys de Mar i Mataró té trams perillosos perquè hem de creuar la via de tren una vegada (o dues si sota el pont està inundat, circumstància bastant freqüent) i perquè fem un bon tros per un corriol al mateix costat de la via de cara al tren. De Vilassar a Premià encara ens haurem de baixar un parell de vegades de la bici per travessar petites rieres i després ja anem còmodament a sobre de la bici.

Serveis per a una aventura autònoma …

Restaurant Sant Salvador: 93 753 17 03 i 93 753 79 69. Vilassar de dalt ( a la creu de