Lleida – Tgn – Bcn

La Indepedència 2014 es una ruta circular que uneix les principals ciutats catalanes en btt. Es la nostra manera de col.laborar tal com nosaltres ho sabem fer: pedalant. En aquesta pàgina trobaràs els mapes, desnivells, tracks i descripció de la segona part del recorregut, entre Lleida, Tarragona i Barcelona. Entotal són uns 600 km i uns 8.000 m de desnivell positiu acumulat. A més, les variants sumen 325 km i 4.000 m de desnivell.

Segmentació recomanada
Barcelona – Vallgorguina: 64 km, 1.400 m desnivell positiu
Vallgorguina – Girona: 70 km, 1.000 m de desnivell positiu
Girona – Vic: 74 km; 1.300 m de desnivell positiu
Vic – Manresa: 65 km; 800 m de desnivell positiu
Manresa – Igualada: 50 km, 1.000 m de desnivell positiu
Igualada – Lleida: 101 km; 700 m de desnivell positiu
Lleida – L’Espluga de Francolí: 60 km; 600 m de desnivell positiu
L’Espluga de Francolí – Tarragona: 60 km; 550 m de desnivell positiu
Tarragona – Vilanova i la Geltrú: 65 km; 900 m de desnivell positiu
Vilanova i la Geltrú – Barcelona: 62 km; 1.000 m de desnivell positiu

Variants
Manresa – Igualada variant ràpida: 38 km; 750 m de desnivell positiu
Lleida – L’Espluga de Francolí: 63 km; 650 m de desnivell positiu
L’Espluga de Francolí – Tarragona variant: 52 km; 540 m de desnivell positiu
Lleida – Barcelona: 174 km; 2.040 m

INDPENDÈNCIA 7. Lleida – L’Espluga. Sortim de Lleida en direcció Juneda, Arbeca, els Omellons, Tarrés, Vimbodí i l’Espluga, sempre evitant les carreters i les pujades i pedalant per camps de secà. Punt de sortida: Lleida. Punt d’arribada  l’Espluga. Distancia: 62 km Altura màxima:  m. Altura mínima: 150 m. Desnivell acumulat: 600 m Exigència física: Esport. Dificultat tècnica: Cap. Observacions: La sortida de Lleida fins Juneda no esta validada. Etapa dissenyada pel Club BTT de Tarragona.

INDPENDÈNCIA 7. Lleida – L’Espluga variant. El mateix tipus de recorregut per altres camins. L’inici i el final són els mateixos en les dues.

INDPENDÈNCIA 8. L’Espluga – Tarragona. El track acaba a l’estació de Renfe. Punt de sortida: L’Espluga. Punt d’arribada: Tarragona. Distancia: 63 km Altura màxima:  m. Altura mínima:  m. Desnivell acumulat: 440 m Exigència física: Esport. Dificultat tècnica: Cap. Ens dirigim cap a les afores de Montblanc i Cabra del Camp donant la volta per buscar el coll més baix. Després arribem a Figuerola, un polígon industrial a les afores de Valls i molt entretingudament al riu Francolí que ens porta a Tarragona. Observacions: Al desembre de 2011 el pas a nivell al Serrallo estava en obres i no sabem com quedarà. Aquesta etapa i l’anterior des de Juneda han estat dissenyades pel club BTT de Tarragona. 

INDPENDÈNCIA 8. L’Espluga – Tarragona variant. Aquesta és una variant més directa però amb més desnivell,  52 km i 540 m de desnivell. 

INDPENDÈNCIA 9. Tarragona – Vilanova i la Geltrú. Punt de sortida: Tarragona. Punt d’arribada:  L’Espluga. Distancia: 64 km Altura màxima: 340 m. Altura mínima: 1 m. Desnivell acumulat: 900 m Exigència física: Esport. Dificultat tècnica: Cap

INDPENDÈNCIA 10. Vilanova i la Geltrú – Barcelona. Punt de sortida: Vilanova i la Geltrú. Punt d’arribada  Barcelona. Distancia: 61 km Altura màxima: 450 m. Altura mínima: 1 m. Desnivell acumulat: 1.240 m Exigència física: Esport. Dificultat tècnica: Corriol a peu de baixada a prop de Can Riera. Passem per Sant Pere de Ribes, La Plana Novella, Begues, La Penya del Moro, Sant Vicenç dels Horts. Observacions: Nova versió de febrer 2014 que evita molta carretera i pista asfaltada.

INDPENDÈNCIA 11. Lleida – Barcelona Aquesta és una diagonal que uneix directament Lleida i Barcelona passant per pobles com Belloc d’Urgell, el Palau d’Anglesola, Castellnou de Seana, Anglesola, Tàrrega, Cervera, Pallerols, Igualada, El Bruc, Esparraguera i Olessa. Punt de sortida: Lleida . Punt d’arribada: Barcelona. Distancia: 174 km. Desnivell acumulat: 2.040 m Exigència física: Esport. Dificultat tècnica: Cap. Observacions: Segmentar en dues etapes.