Garraf – Begues

Aquest és el territori de rutes pel Garraf amb el punt de sortida a Begues.

La Morella, la trialera i el Purgatori
Begues, la torre de guaita i La Clota
Els 5 Pics de Begues
Begues Olessa Begues
Begues Olesa Pelagons Mitjans

 

La Morella, la trialera i el Purgatori

Sortirem de Begues (360 m), Mas Rigol ins dediquem a coronar el Pic de la Morella (593 m) desprès de circular per camins pedregosos i amb fortes rampes. Vistes espectaculars de les costes del Garraf, baixem i anem a buscar la ‘trialera’ del Garraf, una llarga trialera amb vistes al mar. A l’arribar a la carretera de les costes prenem a l’esquerra fins Port Ginesta (0 m). Busquem el Passeig Marítim de Castelldefels, entrem al centre del poble i anem a buscar la pista que puja a la Clota (420 m), coneguda pel la comarca com el Purgatori. Una jornada ben aprofitada.

Begues, la torre de guaita de la Desfeta i la Clota

Volta curta amb el punt de sortida a Begues (360 m). Pujarem a la torre de guaita (500 m) de la Desfeta amb una vista fenomenal sobre les costes de Garraf i baixarem per un corriol. La Clota (420 m) és un enclavament de camins. Anirem a buscar la creu del Coll Fitó i tornarem a Begues per Mas Rigoll.

Els 5 Pics de Begues

Aquesta és la marxa dels 5 Pics de l’edició del 19 de gener de 2014 dia de Sant Sebastià, festa major d’hivern de Begues. Es surt del centre de Begues (360 m) i es passa pel pla del Sotarro (553 m), la Creu d’Ardenya, el Montau (658 m), es creua la carretera de Begues a Olessa (BV-2411), la riera, Can termens (bar restaurant), Solius (531 m; les Antenes), coll de la Creu, Vall del Teix, pino de les Agulles (552 m), la creu i coll de la Clota, i la Desfeta i la torre de guaita (525 m) d’on surt un corriol que ens baixa a les afores de Begues. Observacions: sortida divertida, amb trams tècnics i amb l’al·licient de pujar a cims assequibles.

Begues Olessa Begues

Fem una bona volta pera anar de Begues a Olesa de Bonesvalls i tornar a Olesa. Als 19 km del track s’han d’afegir 8 km comuns a l’anada i a la tornada. Pistes i trialeres de pedres i pistes en bon estat. El típic terreny del Garraf i de l’Ordal.

Begues Olesa Pelagons Mitjans

Aquesta és una excursió entretinguda per pistes, corriols i camins de Begues i Olesa que podem retallar  a la nostre conveniència. Hi un corriol que utilitzem tant per anar com per tornar.