Els Ports VII

Aquest és el territori de rutes i excursions btt pels Ports de Tortosa – Beseit de Betetistes dels Pirineus. Les rutes d’aquesta secció tenen el punt de sortida a la comarca del Montsià, a pobles com La Sénia i Mas de Barberans.

Mas de Barberans, La Galera i el Lloret
Buscant el teixet: La Galera, Casetes velles, Pataques, forestal selestina, teixet, barranc Carrovera

Mas de Barberans, La Galera i el Lloret

Aquesta bonica excursió està basada en el llibre ‘En btt pel massís del Port’ de Carles Martínez i Mauro Ortiz de la editorial Cossetània. Una bonica excursió amb punt de partida al poble de mas de barberans (340 m), barranc de la Galera (o de la Vall), pujada fins el coll de Lloret (720 m), estació de seguiment de la cabra hispànica, coll Ventós, finca amb braus i pont de la Torta. Al final de recorregut passarem pels dos costats del barranc de Lloret. Hi un km de corriol desprès del coll Ventós. Observacions: El track va i torna a la confluència del barranc de Lloret amb el de cova pintada. Tenim una aixeta al km 8.5 poc desprès de racó d’en Marc, enfront d’un mas petit, a una conducció d’aigua.

Buscant el teixet:
La Galera, Casetes velles, Pataques, forestal selestina, teixet, Carrovera

Aquesta excursió també està basada en el llibre ‘En btt pel massís del Port’ de Carles Martínez i Mauro Ortiz de la editorial Cossetània. En aquest cas, la pujada arriba fins els 1.180 m del coll de l’Assuca a Casetes velles (pel barranc de la Galera i el camí de la Solana) i encara haurem de remuntar per sendera fins la portella de la Calça i desprès de la caseta forestal de Vallcanera Selestina arribarem als 1.240 m. Passarem per el barranc de la Galera, el racó d’en Marc, caseta forestal amb font, coll de l’Assuca i Casetes velles, sendera, portella de la Calça, Mas Pataques, casa forestal Vallcanera Selestina, sendera, teixet, sendera, barranc de la Carrovera.  És una excursió dura, amb força pujada i senderes pedregoses les unes i malmeses per l’aigua, les altresen la que, a canvi, gaudirem de paratges espectaculars. Observacions: Tenim aigua a una aixeta al km 8.5 poc desprès de racó d’en Marc, enfront d’un mas petit, a una conducció d’aigua i a la font a la caseta forestal abans de la cova del Vidre. Hi ha una font a prop del teixet però nosaltres no la vam trobar. Cal portar aigua i menjar en abundància. Hi a trams que poden ser perdedors i cal seguir fixar-se en el track. Vam veure cabres abans de començar la baixada al barranc de la Carrovera.