Eix 1

En aquesta pàgina trobareu els tracks i una breu descripció de les etapes de l’eix 1 de la Volta a Catalunya de la Federació Catalana de Ciclisme. L’eix 1 recorre la part nord i central de Catalunya, des de La Pobla de Segur fins arribar a Santa Susanna, en la costa Mediterrània. Aquest itinerari comença en el pre Pirineu, endinsant-se en el Pirineu i travessant la Serralada pre Litoral i Litoral. Per tot això es pot dir que és una travessa físicament exigent i en alguns trams fins i tot força tècnica.

11. Tremp – Sort
12. Sort – La Seu d’Urgell
15. Berga – Prat de Lluçanes
16. Prat de Lluçanès – Vic
17. Vic – Sant Hilari Sacalm
17 variant original: Vic – Sant Hilari Sacalm
18. Sant Hilari Sacalm – Santa Susanna

11. Tremp – Sort

Anirem de Tremp a La Pobla de Segur bordejant el pantà de Sant Antoni. Una vegada a La Pobla, remuntarem per la N-260 vella, sortirem a la nova fins un trencant a la dreta per a on començarem una dura pujada per pista ampla, baixarem al coll de Mentui, estany de Montcortès, les cases del Pujol i la carretera N-260. la seguirem fins trobar una desviació a la dreta que es transforma en un corriol, paral·lel al riu que passa per Gerri la sal i que ens permet sobrepassar Baro. Ara seguirem un nou tram de carretera fins que a l’Hostal Nou ens desviarem a la dreta, creuarem el riu i farem una entrada bucòlica a Sort.

15. Berga – Prat de Lluçanes

Aquesta és la notre proposta amb sortida a Berga. Observacions: Es pot arribar a Berga amb el servei d’autobusos de l’Alsina Graells. ‘ha de pagar un suplement per portar la bici (desmotada) però això garateix que el conductor no ens deixarà terra.

I aquesta és la versió original de l’etapa Berga – Prat de Lluçanes  que nosaltres considerem una variant.

16. Prat de Lluçanes – Vic

Una etapa de recuperació entre Prats de Lluçanès i Vic en la que aprofitarem molts trams de rutes dels centres btt de Osona. Passarem per Olost i Sant Bartomeu del Grau abans de baixar definitivament a Vic.

17. Vic – Sant Hilari Sacalm

Aquesta és la nostra proposta per unir Vic amb Sant Hilari Sacalm. Sortim de l’estació de Vic cap a Folgueroles, Vilanova de Sau, pont de la Malafogassa, Sant Andreu de Balcells, Vallclara, boscos i Sant Hilari Sacalm. Una etapa que pot ser ràpida i boscosa. Observacions: L’alternativa nostre a l’originla dela FCC es més curta (més directa) en el tram entre Vic i Vilanova de Sau, desprès passa per Sant Andreu de Balcells, evita la gran pista entre Vallclara i la carretera de Sant Hilari i tota la carretera per arribar a Sant Hilari. Com tenim tren per arribar a Vic i al dia següent tren per sortir de Santa Susanna es pot combinar per fer les etapes 17 i 18 en un cap de setmana.


17 variant original: Vic – Sant Hilari Sacalm

I aquesta és la versió original de l’etapa Vic – Sant Hilari Sacalm que nosaltres considerem una variant.

 

18. Sant Hilari Sacalm – Santa Susanna

Una última etapa bastant ràpida que circula en bona part per pistes asfaltades en la que baixem dels 800 m de Sant Hilari Sacalm fins el mar. El tram entre els pobles de Tordera i Santa Susanna seguint el GR-92 sorprèn perquè es bastant dur. El track acaba a l’estació de RENFE.

Serveis per a una aventura autònoma

Sort
Taller de bicicletes, botiga de roba i taxi.
Alberg Escola de Piragüisme de Sort. reserves.xanascat@gencat.cat. Informació i reserves: 93 483 83 63

Vic. Tots els serveis.
Hotel Estació del Nord: 935 16 62 92. Alberg Generalitat: 93 483 83 63, alberg.vic@gencat.cat Restaurant La Trattoria: 93 886 24 57

Prats de Lluçanès. Hostal l’Hotelet: 93 856 03 23 i 610 275 999. Bars i restaurants

Sant Hilari Sacalm. Tots els serveis.
Hostal Torras: 972 86 80 96. Hostal Ripoll: 972 868 025