Amb slicks

Aquest és el territori per calçar els slicks a la teva btt i travessar els Prepirineus. És una proposta massa salvatge per fer en una ‘velo de course’ amb rodes fines. El 95% transcorre per carreteres comarcals, pistes asfaltades i pistes de ciment però trobem una petita part per pistes de terra, perfectament factibles amb les nostres btt amb slicks (y a lo loco). Bona iniciació al cicloturisme  malgrat els Prepirineus són durs, feréstecs, calorosos i, moltes vegades, solitaris. Bon viatge.

1. Pont de Montanyana – Les Cases de l’Estació de Cellers
2. Les Cases de l’Estació de Cellers – Bóixols
3. Bóixols – Organya
4. Organya – Guardiola de Berguedà
3b i 4b. Bóixols – Guardiola de Berguedà, variant

1. Pont de Montanyana – Cellers

Pont de Montanyana – Alsamora – Sant Esteve de la Sarga – Beniure – Moror – Guàrdia de Tremp – Cellers – Les Cases de l’Estació de Cellers.

Íntegrament per carretera. Poblets solitaris i paratges bucòlics.

2. Cellers – Bóixols

Les Cases de l’Estació de Cellers – Gavet de la Conca – Sant Salvador de Toló – Coll de Comiols – Benavent – Isona – Bóixols

Íntegrament per carretera. Poblets solitaris i paratges bucòlics. Fem una volta per evitar carretera transitada que finalment agafarem de baixada.

3a. Bóixols – Organya

Bóixols – Montanisell – Organya

Entre el poble de Bóixols i el Coll de Bóixols deixem la carretera per una pista de terra que poden fer els turismes. Recuperem l’asfalt a Montanisell.

4. Organya – Guardiola de Berguedà

Organya – Montant de Tost – Sorribes – Molí de Fornols (possibilitat de pernocta) – Tuixent – Josa del Cadí – Gósol – Saldes – Guardiola de Berguedà

Hi ha un tram de pocs kms sense asfaltar desprès de Montant de Tost perfectament aptes per un turisme. Carreteres locals excepte el tram entre Coll de Nargó i la desviació a Sant Llorenç de Morunys.

3b i 4b. Bóixols – Guardiola de Berguedà, variant

Bóixols – Coll de Nargó – Perles – Alinyà – Coll de Jou – Estació d’esqui de Port del Compte – Coll de Port – Tuixén – Josa del Cadí – Gósol – Saldes – Guardiola de Berguedà.

Seguim la carretera fins Coll de Nargó. Remuntem en direcció Organya però prenem a la dreta la desviació indicada Sant Llorenç de Morunys. La seguim fins accés estació d’esqui, baixem i remuntem a Coll de Port i baixem a Tuixén. Carretera no numerada per les pistes d’esqui. Íntegrament asfalt.

TRACK EN CONSTRUCCIÓ