Alta Ribargorça

Aquesta és la secció de rutes i tracks per l’Alta Ribagorça.  Altres rutes per l’Alta Ribagorça és La Transpirenenca que fa etapa a Pont de Suert.

Les carenes de la serra de Castellet. 57 km, 1.800 m desnivell positiu.

Les carenes de la serra de Castellet

La marxa de les Carenes uneix els pobles de Pont de Suert i el de Tremp. El que us presentem és una adaptació per bicicleta de la marxa. Aquesta adaptació no evita la pujada cap a Viu de LLevata ni trams caminant per les carenes de la serra de Castellet fins el Pui de Lleràs (1.692 m); de fet, ens vam treure els pedals automàtics per poder portar calçat per caminar. Si que evitem la pujada al coll de Sant Roc i a la Creu de Ferri i ens perdem la visita a Gurp per continuar per la pista. És tracta d’una fantàstica etapa pel Prepirineu amb vistes dels Pirineus, d’altres serres preprinencas com els dos Montsec i el Boumort, la conca de Tremp, del pantà de Sant Antoni,  de la subcomarca de la Terreta i de molt més.

El Pic de Lleràs o Puig de Lleràs (en la pronúncia local, «Pui») és una muntanya de 1.692 m que és dins del terme municipal de Tremp, quasi al límit amb el municipi de Conca de Dalt (antic terme de Toralla i Serradell, al Pallars Jussà, al punt de trobada de la Serra de Castellet amb la serra de Sant Salvador, dues dels contraforts sud-orientals de la Serra de Sant Gervàs. Pertanyia al municipi d’Espluga de Serra, de l’Alta Ribagorça, fins que el 1970 aquest antic municipi fou agregat al de Tremp. Al cim hi ha un vèrtex geodèsic, referència 25708400. Observacions: Lineal.

Observacions: Track original maig 2014. A la página del Pallars Jussà hi ha una versió con un final actualitzat al novembre del 2014 que millora el final.